VEELGESTELDE VRAGEN

1. Wat zijn de Ontspan Sessies?
De Ontspan Sessies zijn door mij ingesproken audiobestanden die jou helpen om op verschillende niveaus te ontspannen. Het is een mix van ademoefeningen, geleide meditaties, aandacht- en ontspanningsoefeningen.

2. Wat is de tijdsduur van de Ontspan Sessies?
Er zijn sessies van 5 minuten tot 30 minuten.

3. Wat zijn de 8 categorieën?
De Ontspan Sessies zijn onderverdeeld in 8 categorieën: Helend, Activerend, Verbinding, Rust, Fysiek, Magisch, Spiritueel en Mantraffirmaties. Deze categorieën tref je aan als je naar beneden scrolt op het welkomstscherm. Elke categorie heeft een eigen kleur. Klik op een gekleurde balk en je komt in het scherm van de desbetreffende categorie. Daar vind je ook een korte uitleg over de categorie.

4. Hoeveel sessies kan ik beluisteren met mijn gratis account?
Er zijn 4 sessies beschikbaar voor het gratis account. Wil je alles beluisteren? Kies dan voor een abonnement.

5. Wat wordt bedoeld met Nieuw?
Elke maandag in de oneven weken wordt een nieuw opgenomen Ontspan Sessie in de app geplaatst. Deze opnames vind je onderin in de tabbar bij het icoontje met de naam ‘Nieuw’.

6. Wat zijn de ‘live Ontspan Sessies’?
Een paar keer per maand verzorg ik een live Ontspan Sessie waar je via een webinar (geluid én beeld) aan kunt deelnemen. Tijdens deze live Ontspan Sessies is altijd een mooi gevoel van verbinding met elkaar, ook al zijn we niet fysiek bij elkaar. De uitwerking van deze sessies is krachtig en ze zijn zeer ontspannend.
De live Ontspan Sessies zijn gratis te volgen via je computer of smartphone. De opnames van deze webinars worden in de app geplaatst. Je vindt de opnames onderin in de tabbar bij het icoontje met de naam ‘Live’.

7. Wanneer zijn deze webinars?
De webinars worden niet op vaste tijdstippen verzorgd. Als je aanmeldt voor de gratis webinars via www.ontspansessies.nl ontvang je vanzelf een uitnodiging om je aan te melden voor een live Ontspan Sessie die gepland staat.
Er wordt altijd een opname gemaakt zodat je de live sessie terug kunt kijken in de app van de Ontspan Sessies.

1. Hoe weet ik nu welke Ontspan Sessie voor mij geschikt is?
De Ontspan Sessies zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zodat er altijd wel een sessie bij jou past. Elke sessie is te beluisteren met en zonder achtergrondmuziek.

2. Kan ik de Ontspan Sessies downloaden en zonder internetverbinding beluisteren?
Ja, je kunt de Ontspan Sessies op je smartphone downloaden zodat je ook zonder internet heerlijk naar een Ontspan Sessie kunt luisteren.

3. Heb ik een koptelefoon nodig?
Het is prettig om de Ontspan Sessies met een koptelefoon te beluisteren zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid door andere geluiden. De Ontspan Sessies met achtergrondmuziek komen het best tot hun recht als je er met een koptelefoon naar luistert.

4. Hoe vaak en wanneer kan ik naar een Ontspan Sessie luisteren?
Je bent er vrij in om zo vaak en wanneer je wilt naar een sessie te luisteren. Dit is per persoon heel verschillend. Er zijn mensen die elke dag naar een sessie luisteren en het gebeurt ook dat 1 sessie voor een paar dagen voldoende is. Voel vooral aan wat jouw behoefte daarbij is.
Verder weet ik uit ervaring dat het soms best even tijd nodig heeft om echt in een sessie te kunnen zakken, vooral als je een erg druk hoofd hebt.
Ontspan Sessies zijn bedoeld om je te helpen ontspannen. Daarom gebruik je ze niet op momenten dat jij alert moet zijn en/of je moet inspannen, bijvoorbeeld als je auto rijdt.

5. Waar en hoe kan ik het beste naar een Ontspan Sessie luisteren?
Het is fijn als je voor het beluisteren van een sessie zorgt voor een rustige plek. De houding die je aanneemt mag je zelf bepalen. Als het voor een Ontspan Sessie praktisch handiger is om te zitten of juist te liggen geef ik dat aan in het begin van de sessie.

6. Is het handig om mijn ogen te sluiten
Het helpt om je meer te verbinden met jouw gevoel als je tijdens een Ontspan Sessie je ogen sluit of, als je dat prettiger vindt, je aandacht richt op een punt voor je op de grond.

7. Waarom vraag je in de sessies vaak aan mij om me te verbinden met mijn ademhaling en lichaam?
Bij de meeste Ontspan Sessies vraag ik jou om te verbinden met je ademhaling.
Hierdoor is de kans groter dat jij met je aandacht in het NU en bij de sessie kan blijven. Het is namelijk heel normaal dat je regelmatig met je gedachten afdwaalt. Door je te verbinden met je ademhaling ben je heel snel weer terug in het NU en maak je eenvoudig verbinding met jouw ontspanmoment.
Regelmatig vraag ik tijdens een Ontspan Sessie hoe het aanvoelt in je lichaam. Want ook het verkennen van jouw lichaam en het daarna herkennen en erkennen van fysieke gevoelens zorgen ervoor dat je makkelijker kunt ontspannen.
Op het moment dat je een fysiek gevoel herkent, ben jij je er bewust van en is het eenvoudiger om los te laten. En loslaten is niets anders dan kunnen ontspannen.

8. Wat kan ik ervaren tijdens en na het beluisteren van een Ontspan Sessie?
Het effect van een Ontspan Sessie kan per persoon verschillen. Meestal voelen mensen zich tijdens en na een sessie heel ontspannen, vaak vallen mensen er door in slaap. Het kan ook zijn dat je emoties ervaart tijdens het beluisteren en dat je veel voelt. Belangrijk voor jou om te weten is dat alles wat je ervaart en voelt er mag zijn. Dat je het zoveel mogelijk liefdevolle aandacht geeft.

Als je merkt dat je hoofdpijn hebt na een Ontspan Sessie, drink dan extra water zodat alle afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Ervaar je aanhoudende lichamelijke klachten, raadpleeg dan jouw huisarts.

Het is heerlijk om na een Ontspan Sessie even naar buiten te gaan voor een wandeling. Of ga vanuit de ontspanning slapen.

Wat ik als laatste nog mee wil geven is dat vooral bij de langere Ontspan Sessies mensen regelmatig in slaap vallen. Als jij merkt dat je slaperig wordt laat dat dan gebeuren en geef je eraan over. Je mag ervan uitgaan dat alles precies op het juiste moment wordt aangeraakt bij jou. En… je kunt de Ontspan Sessie altijd nog een keer helemaal beluisteren!

CONTACT